Story to tell in KMNS

Assalamualaikum,

Harini hari Isnin ada amali Sains Komputer. Pastu Cikgu Zuraida suruh buat new blog. Aku pun buat jela even aku memang ada official blog aku sendiri. Pastu cikgu suruh post kehidupan kat KMNS.

Lepas SPM aku apply upu macam lepasan SPM yang lain. Pastu aku dapat Politeknik Ungku Omar kos elektrik dan elektronik. So aku sedih sangat-sangat. Yelah mana taknya aku minat gila kot BIOLOGI. Of course la aku sedihkan sebab tak dapat nak futher studies in course related to Biology. Tapi takpe aku tetap tak putus asa. Berdoa yang aku akan dapat tempat untuk terus belajar.

Dalam 5 bulan jugaklah aku tunggu akhirnya aku dapat KMNS second intake. Anyway aku tak kisah probably rezeki aku lambat dan memandangkan Addmath aku yang teruk gila tu buat aku cukup insaf.

Nak kata seronok masuk matriks mula-mula aku rasa macam no feeling at all. Yelah orangkan selalu sangat aim aku cool tapi memang betul pun aku cool je hahaha. Sorry cikgu kalau saya tulis benda merapu cemni. Pastukan aku punya sedih sikit sebab dapat bilik atas sekali. Huaaaaaaaa nak nangis aku dibuatnya pastu asrama dia dahlah tak cantik mana. Tu belum masuk lagi dengan perangai roomate apa semua. Aku dulu sekolah mrsm sekolah asrama so aku memang dah biasa sangat kehidupan kat asrama ni. Sebab tulah bila datang KMNS aku macam tak kisah sangat. Nak pisah dengan ibu dgn ayah pun aku tak amik peduli sangat.

Tadaaaa~ tengok sekarang dah bulan September nak masuk Oktober dah pun aku kat KMNS. Seronok belajar kat sini. Tah la taktahu kenapa. KMNS lagi best dari MRSM. Maybe sebab aku taknak benda yang sama berulang lagi. That's why I want to create precious memories as I could since I'm in KMNS. Aku sayang praktikum aku, roomates aku, batchmates aku, lecturers aku, crush aku kat sini. Amboii~ Pastu aku belajar benda baru macam loghat negeri sembilan. Hehehe kelakar la loghat nogori ni yelah aku kan lahir KL mana ada loghat apa semua ni so macam rasa excited pun ada. Pastu I got friend to intoduce here, her name is Mira Rafiq, Lina Azman Husna Hazim, Mia, Atikah Jalil, Aiman, Afrina Hashim, Bella Norazlee, Mira Aida, Aida Sab, Aishah, Nadiah, Haikal, Hasif. Roomates pulak (Syuha, Juwa, Nurul Zura, Nad, Mimi, Chie,  Aishah, Adha kalau boleh satu aras 4 blok c2 tu aku nak sebut kat sini) Ok semua orang aku nak mention kat sini. Satu je nak wish kat diri sendiri:-

  "At the end, what really hurts you at the beginning, will turns into something you won't expected at the end. Meaning to say, be grateful with what you have. Do believe that mjsc was the place that Allah sent you there to teach the meaning of gratitude."